DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-08-2009
SPEL OVER DE DOOD

Het kwartetspel 'Niet hier, wel dichtbij' brengt kinderen, samen met hun ouder(s) of begeleider(s), spelenderwijs in aanraking met het onderwerp ‘de dood’ en alles wat daar mee te maken heeft.


Vroeg of laat komen kinderen en jongeren in aanraking met de dood. Kinderen voorbereiden op een verlies of vertellen over de dood is voor een volwassene niet altijd gemakkelijk. Kinderen hebben vaak veel vragen over de dood. Volwassenen vinden het dan soms moeilijk om antwoord te geven op deze vragen. Dan biedt het kwartetspel 'Niet hier, wel dichtbij' uitkomst.

Het kwartetspel geeft kinderen op een speelse manier en in een veilige omgeving de gelegenheid om te praten over sterven, de dood, begraven, cremeren en rouw. Zo kunnen ze zich een beetje voorbereiden op het verlies en de uitvaart van een dierbare. Ze leren door het spel te spelen in grote lijnen wat er gaat komen. De eigen, persoonlijke werkelijkheid zal uiteraard altijd anders zijn dan het spel.

Het kwartetspel bevat foto’s, teksten en andere afbeeldingen waarmee het onderwerp ‘de dood’ bespreekbaar wordt. Het boekje bij het spel geeft veel bruikbare achtergrondinformatie.

Het spel kost € 39,95 per stuk (excl. 19% BTW en verzendkosten). De diverse bestelmogelijkheden staan op www.niethier-weldichtbij.nl.

Terug naar archief...