DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 01-08-2009
CRISISMAATREGEL: UITVAART MAG OP AFBETALING

De Rotterdamse uitvaartondernemer Frans Kloeg introduceert vandaag LeaseUitvaart.nl. Met de lease-uitvaart kunnen zowel een uitvaart als een grafsteen op afbetaling worden gekocht. Volgens Kloeg is dit een passend oplossing voor mensen die getroffen zijn door de kredietcrisis en de sterk gestegen uitvaartkosten.


De afgelopen jaren zijn de uitgaven i.v.m. uitvaarten significant gestegen beweert Frans Kloeg van Kloeg Uitvaartzorg uit Poortugaal.

Volgens Kloeg is er sprake van een enorme kostenstijging als het om de uitvaart gaat. Voor de komst van de euro kon hij nog een eenvoudige uitvaart aanbieden voor rond de 3.000 gulden, ofwel circa 1.350 euro. Kloeg: "Nu moeten wij constateren dat zelfs een eenvoudige uitvaart al gauw rond de 4500 euro kost! En als we de kosten van een grotere uitvaart begroten, met een rouwdienst, een paar volgauto’s, een rouwadvertentie in een landelijk dagblad, en een eigen graf, moet men al snel rekening houden met een bedrag van 15.000 euro."

Als je dan slechts verzekerd bent voor bijvoorbeeld 3.000 euro, dan heb je een probleem. Kloeg: "Men kan natuurlijk enorm gaan beknibbelen op de uitvaart: geen rouwdienst, de eigen auto’s achter de rouwauto laten rijden, en de overledene laten begraven in een algemeen graf ,waarin de geliefde met twee andere overledenen begraven wordt. Al na 10 jaar wordt een algemeen graf geruimd .... Geen aangename gedachte."

Dit bracht de Kloeg Uitvaartzorg op het idee om klanten te helpen bij het zoeken naar een financiering om deze hoge kosten op te vangen. Kloeg ging met diverse geldverstrekkers praten. Dit resulteerde in een nieuwe vorm van financiëring. Het is weliswaar wat anders dan de financiering voor een nieuwe carport, auto of keuken, maar de reacties waren positief en hij heeft financiers gevonden. Voor meer informatie, kijk op www.leaseuitvaart.nl.

Terug naar archief...