DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-07-2009
ROZE UITVAART.NL VAART MEE TIJDENS CANAL PARADE

Ook homo’s en lesbo’s gaan dood. Heel gewone mensen, net zo gewoon als hetero's, met een verschil. Hun verhouding tot hun familie is vaak anders dan bij hetero's. Niet zelden zijn vrienden en vriendinnen voor deze categorie veel belangrijker. Dat is ook van belang bij het afscheid: wie staat het dichtst bij, en wie verder af, en wie heeft nooit geweten dat de overledene zijn/haar leven heeft geleefd met een vriend of een vriendin.


Daarom heeft uitvaartondernemer Janhenk Zielhuis, van Zielhuis Uitvaart, Rozeuitvaart.nl opgericht. Zielhuis: "Ook in een periode van emancipatie en openheid blijven er vragen te over. Hoe moet het als je vriend of vriendin overlijdt, moet de familie altijd voor de uitvaart zorgen, moeten niet eerder intieme vrienden van de laatste tocht een gepast afscheid maken? Rouwkaarten met niet alleen familie maar ook vrienden erop? Bloemen na afloop op het Homomonument? Op alle vragen en wensen kan een antwoord worden gegeven, dat past bij de wensen van de overledene en de nabestaanden. Rozeuitvaart.nl overlegt en denkt mee en is in dit opzicht vaak vindingrijker dan de reguliere uitvaartsector."

Alleengaande homo’s en lesbo’s kunnen al bij leven regelen wie ze met hun uitvaart willen belasten. Dat kan – in
overleg met eventuele erfgenamen – een goede vriend zijn of een broer of een notaris. Iemand die je vertrouwt en zorgt dat “alles goed komt”. De website van Rozeuitvaart.nl geeft informatie over hoe je jezelf op je afscheid kunt voorbereiden.

Op 1 en 2 augustus aanstaande kan er kennis worden gemaakt met Rozeuitvaart.nl (uiteraard is zwart ook mogelijk...) op twee belangrijke manifestaties in Amsterdam. Op zaterdag 1 augustus is er de Canal Parade over de Prinsengracht te Amsterdam). In de veelkleurige stoet van boten vaart ook de
rouwboot van Rozeuitvaart.nl mee, bemensd door medewerkers van Rozeuitvaart.nl.

Verder manifesteert Rozeuitvaart.nl zich op zondag 2 augustus op de Informatiemarkt (Stoperaplein, Amsterdam, van 14:00 tot 19:00 uur) met een roze rouwauto.

Terug naar archief...