DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-06-2009
CONCERTO IN MEMORIAM

Zondag 7 juni wordt om 14.00 uur het inmiddels traditionele Concerto in Memoriam gehouden in het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld in Driehuis. Arjan Erkel spreekt.


Met dit jaarlijkse herdenkingsconcert in de open lucht - dat vorig jaar bezocht werd door meer dan zesduizend mensen - wil Westerveld zoveel mogelijk mensen een mogelijkheid bieden hun dierbaren te gedenken. Het concert is daarom ook vrij toegankelijk. Iedereen is welkom.

Het programma van het Concerto in Memoriam bestaat uit een aantal vaak klassieke muziekstukken, The Last Post en de voordracht van een gedicht. De muzikale invulling zal tijdens het Concerto weer worden verzorgd door het jonge professionele orkest ‘Colla Voce’ (onder leiding van Bob Berkemeier) en violist Loek Lufting. Zij zullen - met sopraan Clara de Vries - stukken ten gehore brengen van onder andere Grieg, Berlioz en Mozart. Ook wordt muziek van George Gershwin uit de musical Porgy and Bess uitgevoerd.

Tijdens het Concerto in Memoriam wordt elk jaar tevens een Woord van Troost gesproken, dit keer door Arjan Erkel. Arjan Erkel zal spreken over zijn ingrijpende ervaringen toen hij in 2002 voor Artsen zonder Grenzen in de Russische deelrepubliek Dagestan zat en daar 607 dagen ontvoerd werd.

Westerveld is te vinden aan de Duin en Kruidbergerweg in Driehuis.

Terug naar archief...