DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-05-2009
GROTE UITVAARTBEURS IN ALKMAAR

Op zaterdag 23 mei zal voor de tweede keer de uitvaartbeurs plaatsvinden in de Grote Kerk in Alkmaar. Onder het motto 'afscheid nemen met heel je hart'.


Bezoekers kunnen kennis maken met bijzonder toegewijde mensen uit de stervensbegeleiding en rouwverwerking. Ook zal men zich breed kunnen oriŽnteren over wat er voor, tijdens en na een uitvaart mogelijk is. Meer als 80 standhouders met ieder hun eigen expertise nemen deel. Zij delen een passie: hun medemens helpen in de moeilijkste periode van zijn of haar leven.

De opening zal traditiegetrouw geschieden door middel van een alternatieve rouwstoet door Alkmaar met bijzondere omhulsels of draagmogelijkheden. Verder zijn er de hele dag activiteiten voor kinderen en zal het uitvaartinformatie-terras bemenst worden door deskundigen (notarissen en uitvaartadviseurs). Het Funerair Cafť met geestelijken en uitvaartbegeleiders van verschillende levensbeschouwingen en een medium zal ook deze keer weer tot boeiende gesprekken uitnodigen.

Gijsje Teunissen van Charon uitvaartbegeleiding organiseerde in 2007 voor de eerste keer deze afscheidsdag in de Grote Kerk. Het succes van deze dag deed het bestuur van de Grote Kerk besluiten om haar te vragen om de beurs wederom te organiseren, deze keer met medewerking van de Grote Kerk.

De Uitvaartbeurs is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Om een indruk van de accommodatie te krijgen, kijk op www.grotekerk-alkmaar.nl. Om een impressie van de beurs 2007 te zien, kijk op www.uitvaartbeursalkmaar.nl.

Terug naar archief...