DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 06-05-2009
TOEGANGSKAART VOOR DE HEMEL

Mooi cadeau voor iemand die een plaatsje in de hemel verdient: de hemeldoos van Joost Veerkamp.


Joost Veerkamp: In deze tijd, waarin bepaalde bisschoppen wl in de hemel geloven, maar niet in gaskamers en het Voorgeborgte wordt opgeheven alsof het nooit heeft bestaan, leek mij enige actie op zijn plaats. Dit jaar is het Darwin-jaar. Waarom zouden wij wel aan evolutie onderhevig zijn, maar de goden niet? Ikzelf geloof niet dat ze in de hemel nog altijd ouderwets aardig zijn. Zonder geldig plaatsbewijs kom je er niet in. De Grieken gaven de doden al muntgeld mee, en de Chinezen sturen nog steeds bankbiljetten in de vorm van rook achter hun overledenen aan. Dat is pas praktische nazorg. Het werd tijd voor een inhaalslag.

Mijn hemel maakt deel uit van Het Postzegelalbum van Joost Veerkamp, dat twintig jaar geleden verscheen bij uitgeverij Thomas Rap. Mijn Hemel is supplement 16. Nog steeds verschijnt bijna ieder jaar een supplement met alternatieve postzegels. Om dit te vieren maakte Veerkamp deze jubileum-uitgave. In de doos bevindt zich een 20-tal items die de eigenaar probleemloos de weg naar het hiernamaals wijzen, waaronder onschuldzeep, brandzalf n een toegangskaart voor de hemel.

De doos is verkrijgbaar bij diverse boekhandelaren. De prijs is 39,50 (inclusief BTW, de bijdrage voor verzendkosten is 5,- per doos). Ook kan de doos worden besteld via www.veerkamp.nl.

Terug naar archief...