DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-04-2009
DE YARDEN STIMULANS-PRIJS WINNEN?

Eind 2009 reikt Yarden Uitvaartorganisatie voor de tweede keer de Yarden Stimulans van 5.000 euro uit. Deze tweejaarlijkse prijs is bedoeld om vernieuwende ideeŽn op het gebied van het levenseinde en uitvaart te stimuleren en tot uitvoering te laten komen. Opgeven kan tot 1 augustus a.s.


In aanmerking voor deze prijs komen plannen voor nog uit te voeren projecten (zowel regionaal als landelijk) en kleinschalig gerealiseerde projecten die potentie hebben tot landelijke uitwerking.

De rol die het project heeft rondom maatschappelijke bewustwording en de persoonlijke keuzes van de mens is een belangrijk criterium. Kandidaten dienen (bijvoorbeeld door middel van een plan van aanpak) aan te tonen dat hun inspanningen en ideeŽn zullen leiden tot zichtbaar resultaat. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld een onderzoek, een project, een kunstuiting, voorlichtingsmateriaal, een symposium of aantoonbare vernieuwingen op het gebied van zorg of dienstverlening rond het levenseinde en/of uitvaart.

Kandidaten kunnen zich rechtstreeks aanmelden, maar u kunt uiteraard ook iemand voordragen. Voor meer informatie en het opvragen van formulieren voor aanmelding/voordracht kan men contact opnemen met Ellis Verkerk, telefoon 088 927 32 84 of ellis.verkerk@yarden.nl. Of kijk op www.yarden.nl. Aanmelden kan tot 1 augustus 2009.

Vorige winnaar van deze prijs was, in 2007: Mari Jonker-Snijders, oprichtster van het bedrijf Sterrenkindje

Terug naar archief...