DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 14-04-2009
VERGEET MIJ NIET

Begraafplaats & Crematorium Westerveld te Driehuis houdt op 19 april 2009 een Open Dag met als thema ‘Vergeet mij niet’. Bezoeker kunnen ook een kijkje áchter de schermen nemen.


Tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u kennis maken met de werkwijze en dienstverlening van Westerveld. Er zijn diverse rondleidingen. Ook de monumentale Villa Westerveld, die na een grondige renovatie beschikt over twee rouwkamers, is geopend.

Tijdens de Open Dag zijn vrijwel alle ruimtes toegankelijk en worden er rondleidingen gegeven. De aula’s, de verschillende condoleanceruimtes, de crematieruimte en de toonkamer met urnen en assieraden, het is allemaal te bekijken.

Voor kinderen is er een speciaal programma, zodat zij op een speelse manier meer informatie krijgen over de dood en begraven en cremeren.

De Open Dag is onder andere georganiseerd om de compleet gerenoveerde Villa Westerveld aan het publiek te tonen. Deze villa - de oudste van de gemeente Velsen - beschikt over twee huiselijke rouwkamers, die voor nabestaanden 24 uur per dag toegankelijk zijn. Zo kan men op een intieme en geheel eigen manier de laatste dagen doorbrengen en afscheid nemen.

Begraafplaats & Crematorium Westerveld is het eerste crematorium van ons land (gebouwd in 1913) en inmiddels Rijksmonument. Begraafplaats & Crematorium Westerveld ligt aan de Duin en Kruidbergerweg te Driehuis.

Op de foto: Villa Westerveld

Terug naar archief...