DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 09-04-2009
MARIJKE HELWEGEN OP DE UITVAART

Dachten we alles te hebben gehad, nee hoor, het kan altijd nog gekker. Marijke Helwegen op je begrafenis, die 'op integere wijze de witte postduiven aan de nabestaanden weet te overhandigen waarna de duiven kunnen uitvliegen.'


Vooral dat 'integer' intrigeert ons. Jammer dat het persbericht van Columba Decoraties, het bedrijf dat Marijke Helwegen plus duiven in 'de aanbieding heeft', begint met een knal van een schrijffout. Zoek de fout: 'Marijke Helwegen, onder meer bekent als cosmetische vredesduif, gaat samen met René Dijkhuizen van Columba Decoraties op pad met haar geliefde witte Vredesduiven.'

Wie Marijke Helwegen graag als vredesduif aan de kist wil hebben, of aan het huwelijksaltaar, op een feest of ander evenement, laat het persbericht verder voor zichzelf spreken:
'Witte duiven staan symbool voor hoop, liefde en vrede. Door witte duiven van Marijke, op te laten bij een uitvaart, kan het verlies dragelijker worden. Het kan de laatste groet symboliseren van degene die u verlaat. Ook kan de witte duif gezien worden als de geest die naar huis terugkeert.
Marijke weet door middel van een korte toespraak de nabestaande tot steun te zijn en troost te bieden.

De ervaring leert dat witte duiven, door Marijke op liefdevolle wijze aangeboden, een goede afleiding zijn voor de kinderen en kleinkinderen, waardoor ze de uitvaart als minder belastend ervaren.

Tijdens de uitvaartplechtigheid heeft Marijke de "Paarse rouwmand" bij zich waar vanuit 2 witte postduiven gelost kunnen worden. De paarse rouwmand is bekleed met paarse stof, versierd met zilverkleurig lint en afgezet met zwarte elementen. Op de bovenkant van de mand zijn twee zilverkleurige engelen en vier toefen zwarte verenpluimen bevestigd.

De "Bloemenmand" eveneens door Marijke meegenomen,
is wit gelakt en bekleed met paarse stof, versierd met zilverkleurig lint. Uit de bloemenmand kunnen bloemblaadjes gestrooid worden. Ook liggen er losse bloemen in, die door Marijke uitgereikt worden aan de nabestaanden die de bloemen vervolgens op de kist van hun dierbare kunnen leggen. Aan de bloemenmand kan een lint bevestigd worden met de tekst "De laatste reis" of een tekst naar eigen keuze.

Wij werken met goed getrainde witte postduiven die na het oplaten weer direct terug vliegen naar hun huis.
Vanzelfsprekend worden onze duiven bij zéér slechte weersomstandigheden niet opgelaten, hier heeft Marijke wel een mooi alternatief voor.'

Geďnteresseerd, kijk op www.columbadecoraties.nl.

Terug naar archief...