DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-03-2009
MICHAEL JACKSON WORDT NA ZIJN DOOD GEPLASTINEERD

Gunther von Hagens, de man van de plastinaten, suggereert dat Michael Jackson na zijn dood geplastineerd wil worden. Verbazingwekkend zou dat niet zijn, voor een man die (laten) sleutelen aan je lichaam tot in het extreme heeft doorgevoerd.


Von Hagens bevestigt in Bild dat een medewerker van Michael Jackson contact met hem heeft opgenomen. Verder zegt hij niets: "Die Namen meiner Körperspender unterliegen der ärztlichen Schweigepflicht!" (M.a.w. wie zich heeft aangemeld voor plastinatie valt onder het beroepsgeheim van de arts.)

Hij wil nog wel zeggen dat Jackson heel goed voor plastinatie in aanmerking zou komen. "Ik zou hem ook de lichamelijke onsterfelijkheid kunnen schenken. In muzikaal opzicht heeft hij die al. Door plastinatie zou hij consequent kunnen doorvoeren wat hij altijd al probeerde: zijn lichaam naar wens te laten modelleren. Mijn laboratorium is een postmortale schoonheidssalon."

De tentoonstelling Körperwelten, waar Von Hagens zijn plastinaten laat zien, is op dit moment in Europa in Heidelberg, Duitsland te zien (tot 26 april) en in het Spaanse Sevilla, tot 3 mei.

Terug naar archief...