DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 21-02-2009
LAATSTE COLUMN VAN TINY SCHOOL 27

Gedurende de afgelopen twee jaar heb ik een column mogen verzorgen op dood.nl. Dat heb ik altijd met erg veel plezier gedaan. Het was voor mij een mogelijkheid om te vertellen over mijn werk en mijn ervaringen bij een bepaald afscheid.


Helaas komt hier een einde aan, op deze site dan. Want ik zal mijn columns voortzetten op mijn eigen website www.tinyschool.nl (de opvolger van afscheidnemenvangrootbelang.nl), en zal daar regelmatig met een nieuw verhaal komen. Hopelijk voor u een reden mijn website regelmatig te bezoeken.

Eind verleden jaar was het erg druk. Vanaf Sinterklaas ben ik bijna continu bezig geweest met afscheidsvieringen. Met als hoogtepunt de maandag, dinsdag en woensdag voor Kerst. Vier afscheidsceremonies in drie dagen. Ik rolde zogezegd van de ene uitvaart in de andere.

En dan moet je goed je hoofd erbij houden. Zeker als je in gesprek bent met nabestaanden om de puntjes op de i te zetten voor het afscheid een dag later, en je binnen een half uur door twee verschillende uitvaartondernemingen wordt gebeld voor een afscheid drie dagen later, waarbij de familie speciaal om jou vraagt.

Binnen twee weken heb ik zon 9 afscheidsceremonies verzorgd. Een respectabel aantal, dat zich in de eerste weken van 2009 voortzette. Druk, maar erg mooi om te doen en hopelijk hebben de nabestaanden niets van de drukte gemerkt en heb ik hen de aandacht gegeven die nodig is.

Als ik na zon drukke periode het overzicht weer terug heb, ga ik er natuurlijk weer helemaal voor. Afspraken maken met nabestaanden, gesprekken voeren, thuis alles netjes uitwerken, de afscheidsceremonie voorgaan.

Graag wil ik dood.nl hartelijk danken voor de mogelijkheid om mijn verhalen via deze site wereldkundig te maken.

-----------------------

Tiny School woont in Noord-Limburg en als ritueelbegeleider bij afscheid werkzaam in heel Nederland. Ook Nederlanders die net over de grens in Duitsland wonen kan hij ten dienste zijn. Hij wil nabestaanden behulpzaam zijn met het op hun eigen manier en volgens hun eigen levensovertuiging vorm en inhoud te geven aan de afscheidsplechtigheid.

Eerdere bijdragen van Tiny:
My way
Voorbereiding
Vakantie
Bol wol en antraciet
Rouw op je dak
Wie beoordeelt uiteindelijk mijn kundigheid?
Lees dit boek
Standaard en toch niet standaard
Precies B.
De grens over
Indisch feestje
Uitvaartcongres
Ook op de radio!
Slechte weersomstandigheden
Moeder van goede vriend
Heel gewoon, maar toch heel bijzonder
Pionier
Interview
Dood en leven
Niet iedereens vriend
Heel bijzonder
Goed visitekaartje
Eres tu
Onder gelijken
Een dilemma

Terug naar archief...