DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 09-02-2009
NIEUW: TUINCOLUMBARIUM

Waarom een tuincolumbarium aanschaffen van 1500 euro als u de urn ook gewoon zelf ergens een plekje in de tuin kan geven? Kijk naar de inmiddels beschikbare exemplaren. Het heeft toch wel iets, zo'n privécolumbarium in je tuin.


Zeker voor een funerair verzamelaar zoals schrijver dezes. Maar daar zijn er niet zo veel van, mensen die blij zijn als ze een grafsteen in hun tuin kunnen plaatsen.

Zou het tuincolumbarium ook de 'normale nabestaande' kunnen aanspreken? Vast wel. Daarmee kunt u 'uw dierbaar overledene gedenken in een vertrouwde omgeving', zoals het op de site van www.tuincolumbarium.nl staat. (Ik raad het bedrijf echter aan niet meer te besparen op een goede tekstschrijver die het Nederlands beheerst: 'Zo kunt u de overledene gedenken in een vertrouwde omgeving of op een plaats die voor u, veel mooie herrineringen (sic) opleverd (sic).')

Het tuincolumbarium kan door elke handige nabestaande geplaatst worden. Het columbarium wordt als bouwpakket geleverd met een duidelijke handleiding. Voor de nabestaande met twee linkerhanden is er de mogelijkheid om het tuincolumbarium te laten plaatsen.

Tuincolumbaria zijn er in meerdere materialen: hout, marmer en natuursteen, en in meerdere kleurvariaties. Het columbarium kan worden afgesloten door een hekje, want zelfs in de eigen tun hoeft de urn niet veilig te zijn.

Terug naar archief...