DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 08-02-2009
STUDIEREIS NATUURBEGRAVEN ENGELAND

Regelmatig krijgt dood.nl mailtjes van mensen die zeer ge´nteresseerd zijn in natuurbegraafplaatsen. Waar zijn ze te vinden in Nederland? Waarom zijn er niet meer? Hoe zou ik er zelf een kunnen oprichten?


Misschien dat onderstaande studiereis voor sommige mensen een mooi startpunt is van het opzetten van een eigen natuurbegraafplaats in Nederland.

Groen begraven krijgt steeds meer aandacht en allerlei toeleveringsbedrijven in de uitvaartbranche bieden groene producten en diensten aan. Bijvoorbeeld op www.groene-uitvaart.nl. Toch zijn de fysieke groene plekken waar al deze zaken samenkomen, natuurbegraafplaatsen, nog altijd schaars in Nederland.

Joyce Sengers is een van die personen die dat graag zou zien veranderen. Het zou mooi zijn als elke provincie een natuurbegraafplaats krijgt en dat groen begraven voor iedereen bereikbaar wordt. Dat probeert ze onder andere te realiseren door als consultant partijen die ge´nteresseerd zijn in het oprichten van een natuurbegraafplaats te adviseren.

Maar ook het organiseren van een studiereis naar Engeland past daar in. In Engeland bestaan al twintig jaar natuurbegraafplaatsen, er zijn er inmiddels meer dan 250. Joyce Sengers organiseert dit voorjaar een studiereis natuurbegraven naar Engeland.

In drie dagen tijd (26‐28 maart 2009) zullen diverse natuurbegraafplaatsen worden bezocht in de omgeving van Cambridge, Sheffield en Liverpool. Er is gelegenheid met eigenaren en beheerders ervaringen uit te wisselen en er zijn enkele sprekers geboekt. Voor meer informatie en reservering: www.joycesengers.nl, tel. 06 52 06 82 03, landinzicht@joycesengers.nl.

Terug naar archief...