DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 09-01-2009
WEBLOG VAN TINY SCHOOL 26

Druk, druk, druk

Eind december was een drukke periode, vandaar dat dit weblog enigszins verlaat is ingeleverd. In twee weken tijd heb ik zes plechtigheden mogen begeleiden.


En dan was er nog de kerstviering van de bond van ouderen in mijn woonplaats en het voorgaan tijdens de herdertjesviering op eerste kerstdag in mijn parochiekerk. En ook tijdens de kerst was ik al weer bezig met ceremonies voor de maandag en dinsdag daarna.

Ik rol de laatste tijd zogezegd van het ene afscheid in de andere. En natuurlijk wil ik elk afscheid een goed afscheid laten zijn, dus houd ik veel gesprekken met nabestaanden en is de voorbereiding intensief.

Tussendoor TNT Post brieven en kerstkaarten bezorgen in het postcodegebied 5853. De kerstdagen waren voor mij en mijn gezin (want mijn vrouw had ook nog nachtdienst in het ziekenhuis) absoluut geen vrije dagen. Gelukkig heeft ons jaarlijks kerstdiner met vrienden er niet onder geleden. Dit doen we trouwens al meer dan 25 jaar. Maar na het ijs met slagroom had ik weer een afspraak met nabestaanden.

Een drukke tijd dus, die weinig ruimte overlaat om een diepgaand weblog te schrijven, maar wel een tijd die voldoening geeft. Dat je in een voor mensen verdrietige tijd, terwijl iedereen volop kerst viert, er kunt zijn om het afscheid van hun dierbare goed te laten zijn.

Ik vind het heerlijk om dit werk te mogen doen, iets minder frequent zou misschien fijn zijn, maar ja, dit kun je niet plannen. En als het dan even rustig is, word ik alleen maar onzeker, ‘ze hebben mij zeker niet meer nodig.’

Ik wens u allen een goed 2009 toe.

-----------------------

Tiny School woont in Noord-Limburg en als ritueelbegeleider bij afscheid werkzaam in heel Nederland. Ook Nederlanders die net over de grens in Duitsland wonen kan hij ten dienste zijn. Hij wil nabestaanden behulpzaam zijn met het op hun eigen manier en volgens hun eigen levensovertuiging vorm en inhoud te geven aan de afscheidsplechtigheid.

Eerdere bijdragen van Tiny:
My way
Voorbereiding
Vakantie
Bol wol en antraciet
Rouw op je dak
Wie beoordeelt uiteindelijk mijn kundigheid?
Lees dit boek
Standaard en toch niet standaard
Precies B.
De grens over
Indisch feestje
Uitvaartcongres
Ook op de radio!
Slechte weersomstandigheden
Moeder van goede vriend
Heel gewoon, maar toch heel bijzonder
Pionier
Interview
Dood en leven
Niet iedereens vriend
Heel bijzonder
Goed visitekaartje
Eres tu
Onder gelijken
Een dilemma

Terug naar archief...